Γεννήτρια Τυχαίων Αριθμών (RNG)

γεννήτρια τυχαίων αριθμών (RNG)

Η Γεννήτρια Τυχαίων Αριθμών (Random Number Generator – RNG), είναι η καρδιά όλων των online παιχνιδιών, είτε πρόκειται για παιχνίδια online καζίνο είτε για virtual sports, και η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της είναι εξαιρετικά σημαντική για σωστό και ενημερωμένο στοιχηματισμό ιδιαίτερα στα εικονικά παιχνίδια.

Πώς λειτουργεί η Γεννήτρια Τυχαίων Αριθμών (RNG)

Το βασικότερο που πρέπει κανείς να κατανοήσει είναι ότι η RNG δεν επηρεάζεται από εξωαγωνιστικούς παράγοντες (π.χ. στο ποδόσφαιρο διαιτησία, ‘βάρος’ φανέλας, καιρικά φαινόμενα κτλ) αλλά αποτελεί προϊόν αλγόριθμου ο οποίος τροφοδοτείται με συγκεκριμένα δεδομένα. Αυτά συνήθως έχουν να κάνουν με τα πλεονεκτήματα ή τις αδυναμίες των ομάδων / αθλητών, καθώς και κάποιους άλλους συναφείς παράγοντες (π.χ. έδρα) με τους οποίους το λογισμικό τροφοδοτεί την RNG. Εν τέλει κατανέμεται ένα συγκεκριμένο ποσοστό επιτυχίας για κάθε ομάδα / αθλητή και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα είναι προϊόν τυχαίας κλήρωσης από την Γεννήτρια Τυχαίων Αριθμών (εξού και το όνομα) επάνω σε αυτά τα ποσοστά.

Παράδειγμα

Ας δούμε ένα αρκετά απλοποιημένο παράδειγμα. Σε έναν αγώνα Speedway συναγωνίζονται 4 αναβάτες, στους οποίους το λογισμικό έχει κατανέμει τα εξής ποσοστά σύμφωνα με τις ικανότητές τους:

  • Ο πρώτος αναβάτης έχει 10% πιθανότητες
  • Ο δεύτερος αναβάτης έχει 20% πιθανότητες
  • Ο τρίτος αναβάτης έχει 30% πιθανότητες
  • Ο τέταρτος αναβάτης έχει 40% πιθανότητες

Στην συνέχεια η RNG θα ξεκινήσει μία διαδικασία συνεχόμενων τυχαίων κληρώσεων, κατά την οποία κάθε φορά θα κατανέμεται ένας πόντος σε κάποιον αναβάτη. Ο αναβάτης ο οποίος θα φτάσει πρώτος π.χ. στους 1.000 πόντους είναι ο νικητής του αγώνα. Είναι προφανές οτι ο τέταρτος αναβάτης – σαν το προκαθορισμένο φαβορί – έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες νίκης, ωστόσο αυτή η διαδικασία είναι τόσο τυχαία ώστε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτου και πάντα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Στη συνέχεια εμείς παρακολουθούμε το βίντεο του παιχνιδιού καθαρά και μόνο για την μεγιστοποίηση της απόλαυσης και την εξομοίωση με τη συγκίνηση που προσφέρει ένας πραγματικός αγώνας για τον οποίο δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει και για λόγους ασφάλειας: αν λ.χ. προκύψει ένα τεχνικό πρόβλημα και χαθεί η σύνδεση ή διακοπεί το βίντεο, το στοίχημα ισχύει και τα κέρδη μοιράζονται κανονικά στους νικητές.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα λογισμικά που χρησιμοποιούνται προέρχονται από μεγάλους και εγνωσμένης αξίας διεθνείς παρόχους, είναι εντελώς ανεξάρτητα από τις στοιχηματικές που τα χρησιμοποιούν, και ελέγχονται από ανεξάρτητους φορείς.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κοινοποιήση.