Virtual συμβουλές

virtual συμβουλές

Εκ πρώτης όψεως το στοίχημα στα εικονικά παιχνίδια δεν διαφέρει πολύ από το αντίστοιχο στα πραγματικά ενώ και οι αγορές είναι παρόμοιες. Ωστόσο υπάρχουν διαφορές οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι τα αποτελέσματα στα εικονικά παιχνίδια βασίζονται αποκλειστικά σε γεννήτριες τυχαίων αριθμών (Random Number Generator – RNG), δεν επηρεάζονται δηλαδή από εξωαγωνιστικούς παράγοντες ή άλλες πιο σύνθετες καταστάσεις.

Αφενός αυτό κάνει τα πράγματα πιο απλά – και αν θέλετε, πιο δίκαια – αφετέρου σημαίνει ότι θα πρέπει να κατανοήσετε τη λογική του παιχνιδιού πριν ξεκινήσετε τα πονταρίσματα. Παρακάτω, σας έχουμε κάποιες βασικές συμβουλές ελπίζοντας να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τη δική σας προσέγγιση στο παιχνίδι.

Παίξτε υπεύθυνα

Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμόμαστε όλοι είναι ο υπεύθυνος στοιχηματισμός. Δεν πρόκειται κανείς από εμάς να γίνει πλούσιος από το στοίχημα και παίζουμε για την απόλαυση του παιχνιδιού. Μερικές φορές κερδίζουμε και κάποιες άλλες χάνουμε. Προστατέψτε τον εαυτό σας. Αν δείτε ότι χάνετε συνεχώς, σταματήστε για λίγο καιρό. Πάρτε τον χρόνο σας. Ξαναδείτε τη στρατηγική σας, μελετήστε καλύτερα τα παιχνίδια. Σε καμία περίπτωση μην επιδιώξετε να ρεφάρετε με επιθετικό παιχνίδι. Αν έχετε πρόβλημα στο να σταματήσετε να παίζετε, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια.

Random Number Generator (RNG)

Σε αντίθεση με τα πραγματικά παιχνίδια, τα αποτελέσματα στα virtual sports αποφασίζονται αποκλειστικά και μόνο από την RNG του λογισμικού. Μπορεί κάποια πρωταθλήματα να αξιοποιούν δεδομένα από πραγματικές ομάδες ή αθλητές, ωστόσο τα αποτελέσματα ακόμα και αυτών των πρωταθλημάτων καθορίζονται βάσει της RNG. Η RNG αποφασίζει βάσει στατιστικής και δεν… ‘καταλαβαίνει’ από ειδικούς παράγοντες, όπως π.χ. καιρικές συνθήκες, ειδικό βάρος φανέλας, φιλική διαιτησία κα. Αν μία ομάδα χάνει συνέχεια, όσο αδύναμη ομάδα κι αν είναι και όσο χαμηλές κι αν είναι οι προδιαγραφές της, τότε βάσει στατιστικής θα έχει όλο και περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει ένα επόμενο ματς. Το ίδιο συμβαίνει και με μία καλή ομάδα η οποία έχει νικηφόρο σερί. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητή αυτή η διαφορά μεταξύ εικονικού παιχνιδιού και πραγματικού. Φροντίστε να έχετε μελετήσει καλά τα στατιστικά στοιχεία και ιδιαίτερα το πρόσφατο ιστορικό των ομάδων.

Διαλέξτε το άθλημα που σας ταιριάζει

Δεν είναι όλα τα αθλήματα το ίδιο. Διαλέξτε ένα άθλημα το οποίο το γνωρίζετε αρκετά καλά ώστε η προσαρμογή σας στην εικονική εκδοχή του να είναι πιο ομαλή και γρήγορη. Επίσης μην ξεχνάτε το αυτονόητο: στα αθλήματα στα οποία υπάρχουν δύο διαγωνιζόμενοι (λ.χ. ποδόσφαιρο, τένις, μπάσκετ) έχετε στατιστικά περισσότερες πιθανότητες να μαντέψετε τον νικητή. Τα αγωνίσματα ταχύτητας έχουν περισσότερους διαγωνιζόμενους, αλλά ακόμα και εκεί υπάρχουν διαφορές στον αριθμό διαγωνιζομένων μεταξύ π.χ. ιπποδρομιών και speedway. Σε αυτά τα αγωνίσματα μία καλή επιλογή είναι το each way (πλασέ) σε ένα φαβορί, το οποίο αυξάνει τις πιθανότητές σας.

Διαλέξτε το συγκεκριμένο εικονικό παιχνίδι που σας ταιριάζει

Ακόμα και αν έχετε επιλέξει άθλημα, δεν είναι όλα τα παιχνίδια το ίδιο. Για κάθε άθλημα υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις, ακόμα και από τον ίδιο τον πάροχο του λογισμικού. Κάποια παιχνίδια προσφέρουν περισσότερες αγορές, κάποια περισσότερα στατιστικά στοιχεία, σε κάποια επιτρέπεται το live ποντάρισμα (in-play) ή στο ημίχρονο. Υπάρχουν επίσης στιγμιαία (instant) παιχνίδια, δηλαδή ποντάρετε σε ένα παιχνίδι το οποίο θα γίνει αποκλειστικά για εσάς και θα ξεκινήσει όταν εσείς αποφασίσετε.

Επιλέξτε το εικονικό παιχνίδι που σας ταιριάζει και πιστεύετε ότι μπορείτε να εφαρμόσετε καλύτερα τη στρατηγική σας.

Μελετήστε τα δεδομένα

Όλα τα εικονικά παιχνίδια προσφέρουν κάποια δεδομένα. Στα περισσότερα είναι απλώς το πρόσφατο ιστορικό των αγωνιζομένων, ενδεχομένως και κάποια ένδειξη για την ‘φόρμα’ τους. Κάποια άλλα λογισμικά παρέχουν μεγαλύτερο βάθος πληροφόρησης, με περισσότερα στατιστικά, συγκριτικούς πίνακες και γραφήματα. Οποιοδήποτε κι αν είναι το παιχνίδι σας ή η στρατηγική σας, τα διαθέσιμα δεδομένα είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος.

Να είστε υπομονετικός

Σαν βασική αρχή ισχύει ότι τα εικονικά παιχνίδια δεν προσφέρονται για μεγάλα κέρδη με λίγα τολμηρά πονταρίσματα. Το αντίθετο, χρειάζεται υπομονή, προσεκτικό διάβασμα των αγώνων και να στοχεύετε σε κέρδη που θα προκύψουν σταδιακά μέσα από την εξέλιξη των αγωνιστικών. Ποντάρετε μικρά ποσά και ποντάρετε έξυπνα για να μεγιστοποιήσετε το κέρδος σας σε βάθος χρόνου.

Στρατηγική

Μπορεί τα virtual sports να μοιάζουν αρκετά απλά για να παίξετε (και είναι), ωστόσο χωρίς κάποιου είδους σχέδιο και ποντάροντας στην τύχη μάλλον θα δυσκολευτείτε να κερδίσετε, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον κάποιου είδους βασικής στρατηγικής για να αυξήσετε τις πιθανότητες να κερδίσετε. Μην ξεχνάτε ότι καμία στρατηγική δεν έχει 100% πιθανότητες επιτυχίας.

Τα φαβορί νικάνε πιο συχνά αλλά δίνουν μικρές αποδόσεις. Ισχύει στην πραγματικότητα, ισχύει φυσικά και στα virtual sports. Κανείς όμως δεν κερδίζει συνεχώς σε ένα σύστημα με RNG. Παρακολουθείστε προσεκτικά τις ομάδες. Μία προσέγγιση είναι να ακολουθήσετε μία αδύναμη ομάδα. Αν έχετε στατιστικά στοιχεία από προηγούμενη σεζόν, μελετήστε τα ώστε να διαπιστώσετε ότι όντως είναι αδύναμη ομάδα και κατέληξε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Συνήθως μετά από 3 ή 4 ήττες η αδύναμη ομάδα θα έχει σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να φέρει νίκη ή ισοπαλία με καλή στοιχηματική απόδοση. Μία έξυπνη κίνηση είναι επίσης να ποντάρετε σε στοιχήματα διπλής επιλογής, μειώνοντας τις πιθανότητες να χάσετε. Μελετήστε τις αποδόσεις και συνδυάστε τα παραπάνω με ένα στοίχημα διπλής επιλογής με καλή απόδοση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αποφύγετε τακτικές τύπου Martingale, δηλαδή πονταρίσματα τα οποία αυξάνουν προοδευτικά σε περίπτωση ήττας μέχρι να κερδίσετε.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κοινοποιήση.